Encants Vells, Mercat Fira de Bellcaire (1928-2013)

Ja feia temps què tornàvem a sentir a parlar sobre els Encants Vells arrel del seu trasllat no gaire lluny del lloc què ha ocupat entre 1928 i 2013;

la Plaça de les Glòries Catalanes.

Diuen què el nou indret és idoni.  Gaudeix d’ornamentació arquitectònica i d’una coberta contra les pluges habituals de l’any i el fort sol d’estiu, els ‘Encants Vells’ tenen el privilegi de ser un dels mercats més antics d’Europa i del món,

té més de 600 anys.

Com tot mercat de l’Edat Mitjana, s’organitzava al centre de la ciutat, on actualment hi ha la Plaça Nova, enfront de la Catedral.

Parlem del segle XIV.

Escut Original
Escut Original

I amb els anys va anar canviant de situació, com per exemple la Plaça Espanya, lloc on va ser abans de 1928. Aquell any, era traslladat a una altra zona industrial i separada de la ciutat,;l’actual Plaça de les Glòries Catalanes.

Tot plegat tenia una raó,

un mercat de subhasta pública no podia tenir lloc als ulls de la nova societat civilitzada del segle XX.

l'Aire dels Encants
l’Aire dels Encants

Ara comencen les obres per retirar el llegat d’aquest 85 anys plens d’història d’un lloc on hi pots trobar les desgràcies dels altres i la teva glòria, doncs si alguna cosa no la trobes als Encants, segurament és què no existeix.

Preservem el patrimoni o el seguim destruint?

Esperem què quedi maca la futura Plaça de les Glòries Catalanes.

Aprofito per enllaçar-vos 2 vídeos sobre el Mercat.

El primer d’ells és un reportatge que vam fer 3 companys de professió sobre les històries i les vivències dels Encants i què molts ja veu poder veure a tv.

El segon, l’he trobat a La Vanguardia i s’expliquen les obres que s’hi estan fent per esborrar el llegat del Mercat Fira de Bellcaire; Encants Vells.

http://videos.lavanguardia.com/vida/20131016/54392052933/el-amianto-dificulta-el-derribo-de-los-antiguos-encants-vells.html

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s