DELITOS EN BARCELONA: DESERTORES,LADRONES, PROSTITUCIÓN Y VAGUEZ

1846/1849

 

Aquest document, mostra perfectament les diferents faltes que homes i dones cometien a la Barcelona de mitjans del segle XIX. una ciutat, tancada entre murs, amb grans problemes de salubritat i sobre-població.

 És interessant doncs, veure com la deserció de l’exèrcit, una vida basada en el furt, la prostitució i la ganduleria és el perfil de l’autèntic barceloní de mitjans del XIX, ja que les elits, poc nombroses i que no es veuen reflexades dins aquestes estadístiques, i  la resta del proletariat, el qual treballava una quantitat infernal d’hores i dies sense pràcticament descans, queden exempts de la majoria de delictes que aqui s’hi reflecteixen.

Visca el barceloní del XIX!

traïdor, lladre, ‘putero’ i dropo

Un comentari Digues la teva

  1. Enric H. March ha dit:

    Excel·lent document i un bon retrat de la societat barcelonina! Hauríem de comparar-lo amb l’actual.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s