Adéu Can Vies, adéu.

Adéu Can Vies, adéu.

És massa tard per dir-te adéu, després de 135 anys en peu, superant la construcció del ferrocarril, la guerra civil, l’etapa franquista i la construcció de l’Ave, ara marxes per posar-hi un parell  d’arbrets i un banc.

Can vies el 29/5/14
Can vies el 29/5/14

¿Quin mal ha fet la Verge de Montserrat per merèixer aquest final?

Sabieu que a Can Vies la cosa social i de sindicats ve de lluny? Sembla ser que es va construir com a magatzem pel material emprat en la construcció i manteniment de les vies del tren, posteriorment va patir un procés de col.lectivització per la CNT abans i durant la guerra civil, seu del Sindicato Vertical a la post-guerra (moment el qual es construeix la capella de l’entrada amb la figura de la Verge de Montserrat) i finalment seu del Círculo Social Metropolitano fins l’any 1985.

El que ve després ja ho sabeu, ocupat un 10 de maig de 1997 com a reivindicació per la falta d’espais d’ús social per a joves i desallotjat un 26 de maig de 2014.

´La seva tasca social, l’empremta de barri que significava i tot lo altre  ja és història. Ara cal preservar-ho amb el record i amb lo material.

Jo ja m’he fet amb la meva part, i tu?

PRESERVEM CAN VIES

El record de Can Vies.
El record de Can Vies.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s